Aanpak van medische én niet-medische factoren voor verzuim

Verzuimpreventie

Arbomanager biedt deskundige ondersteuning en opleidingen om zelf de regie te voeren over de uw verzuimpreventie. Bij Arbomanager kunt u rekenen op ondersteuning in de preventie verzuim die verder kan gaan dan het creëren van een gezonde en veilige werkomgeving.

Vaak heeft verzuim een niet-medische oorzaak. Arbomanager houdt bij preventie van verzuim juist ook rekening met niet-medische factoren die aanleiding kunnen zijn voor verzuim. Denk hierbij bijvoorbeeld aan werkdruk of onvrede over werk of werkgever. Met het vroegtijdig signaleren én oplossen van zowel medische als niet-medische factoren kunt u samen met Arbomanager het verzuim verminderen en/of voorkomen.

Een vaste arbo adviseur beoordeelt de specifieke situatie binnen uw organisatie en adviseert over de mogelijkheden en kansen rond de preventie verzuim. Ook wanneer er een specifieke behoefte is en/of er problemen worden gesignaleerd, kunt u een beroep doen op de vaste arbo adviseur.

U voert de regie, onze arbo adviseur geeft advies en brengt u zo nodig in contact met gecertificeerde kerndeskundigen of één van onze partners voor deskundige ondersteuning op het gebied van arbo en veiligheid. Hiermee voldoet u aan de verplichtingen van de Arbowet rond de maatwerkregeling. Ook kunnen wij het Preventief Medisch Onderzoek (PMO) voor u verzorgen.

U kunt bij Arbomanager terecht voor ondersteuning bij de preventie van medische én niet medische factoren die oorzaak (kunnen) zijn voor verzuim.